Le Sirop de MONIN Lavendel
Lavendel, sterk geassocieerd met de Provence, in Frankrijk, is een plant die al sinds de oudheid bekend is.
Deze delicate, blauwviolette bloem werd voor het eerst geplukt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt vanaf de 20e eeuw gebruikt in de parfum- en aromatherapie-industrie. De sterke geur en intense kleur maken het tot een product dat al je creaties naar een hoger niveau zal tillen.
Le Sirop de MONIN Lavendel brengt een frisse bloemensmaak op de tong en neemt je mee naar Zuid-Frankrijk. Het werkt perfect in een gin-tonic, ijsthee of zelfs in een vanille koffie.
toepassingen
latte, maagdelijke mojito, julep
MONIN-TIPS
Lavendel wordt niet alleen gebruikt in veel cocktails op basis van gin, wodka of tequila, maar ook in niet-alcoholische dranken zoals heerlijke limonades of frisdranken opgefleurd met fruitige smaken zoals aardbei, bosbes, braambes of zomerfruit zoals watermeloen, vijg of perzik . Amandel, appel en rabarber zijn even goede metgezellen voor het creëren van gedurfde signature cocktails.