Le Sirop de MONIN Praliné
Praline Maak heerlijke zoetwaren en drankjes met een dessertthema met de geruststellende, zoete nootachtigheid van Le Sirop de MONIN-praline.
Praline, een Franse lekkernij gemaakt van amandelen en gecarameliseerde suiker, ontleent zijn naam aan de Franse 17e-eeuwse suikerindustrieel maarschalk du Plessis-Pralin, wiens kok werd geïnspireerd door het kasteel van Vaux-le-Vicomte. Vroege pralines waren hele amandelen, afzonderlijk omhuld met gecarameliseerde suiker.
Tegenwoordig wordt praline in Europa gebruikt om chocolaatjes te beschrijven met een vulling op basis van gemalen poeder van met suiker omhulde noten. In Amerika is het originele praline recept aangepast door pecannoten te vervangen door amandelen en room toe te voegen om een dikkere, romigere textuur te creëren. Laat je fantasie de vrije loop en creëer luxueuze dessert koffies of verleidelijke martini's.
toepassingen
koffiedranken, milkshakes, frappes, chocolaatjes, dessertdranken, culinaire toepassingen, cocktails, mocktails
MONIN-TIPS
MONIN Pralinesiroop is de perfecte toevoeging voor warme en koude dranken zoals lattes, chocolaatjes of mokka's. Het zal al zijn kracht leveren in ijskoude zuiveltoepassingen zoals frappes of milkshakes, gecombineerd met fruit zoals banaan of kokosnoot, en vanille en koffie.